Laure Pascual og Esten Persvingelen har både kunnskap om miljø og de store utfordringene, og skal bidra til at Ren Røros er med og viser veien når bærekraft sitter i forsetet. Foto: Ren Røros Frontal / Kurt Näslund.

Ren Røros’ avdeling for innovasjon og bærekraft har mye upløyd mark framfor seg. Det kreves store endringer i energibransjen, og det kreves innovasjon for disse endringene.

– Avdelingen skal videreutvikle Ren Røros og være en pådriver og støttespiller for innovasjon. Vi skal modne frem nye ideer og mulige forretningsområder, sier avdelingsleder Rune Moan.

Med seg har han én prosjektleder, Samareh Granqvist, og to traineer, Laure Pascual og Esten Persvingelen.

Travel hverdag

I arbeidshverdagen er det nok å ta tak i. Prosjekter kommer inn hele tiden, det er søknadsskriving om store prosjekter som handler om klima- og miljøvennlige teknologier, miljøsertifisering og styrings- og kvalitetssystemer, og levering av fornybar energi til lading av el-fly. Men det er også de små detaljene, som at pappkrus ved kaffemaskinen er ut, og gjenbrukskopper er in.

– Vi jobber i en ny avdeling og det er et helt nytt fokus i konsernet. Det er en del upløyd mark vi jobber oss gjennom, og det er både utfordrende, lærerikt og spennende og få være med på å stake ut kursen, sier Esten Persvingelen.

I tillegg til idé- og innovasjonsarbeidet, har avdelingen ansvar for konsernets IT-løsninger og digitaliseringsstrategi.

Kompetanse på miljø

Laure Pascual og Esten Persvingelen i avdelingen for innovasjon og bærekraft har både kunnskap om miljø og de store utfordringene, og skal bidra til at Ren Røros er med og viser veien når bærekraft sitter i forsetet.

Laure er miljøingeniør, fransk og kom første gang til Norge og NTNU i Trondheim for to år siden. Esten har utdanning innen fornybar energi og er opprinnelig fra Vingelen i Tolga kommune. De har begge stor tro på framtida til Ren Røros.

Hvilken forskjell tror dere Ren Røros kan utgjøre?
– Kanskje vi kan være med på å påvirke andre kraftselskap? Mange har en forestilling om at e-verk generelt er litt gammeldagse og konservative. Vi viser at det ikke trenger å være sånn, sier Esten.

Laure er spent på å se forskjellen fra i dag og i framtida.
– Jeg håper vi kan være et eksempel på hvordan et lite selskap kan gjøre store, betydelige ting for Norge og verden, sier hun.