Opprydding med Empower sammen med Bija og Sunflower welfare foundation. Chowpatty beach, Mumbai, India. Foto: Empower.

Ren miljøkraft er strømavtalen som kombinerer fornybar vannkraft med rydding av plast og bekjempelse av fattigdom i verden.

Du kjøper strømmen din fra Ren Røros og betaler ti kroner ekstra i måneden. De ti kronene går til å rydde plast i naturen, i tillegg til å lønne mennesker som trenger det for et viktig arbeid.

Vi garanterer at den mengden strøm du bruker er fornybar energi, og tripler ditt bidrag, som også går til rydding av plast og lønn til de som plukker den.

Empower cleanup with Bija and Sunflower welfare foundation. Chowpatty beach, Mumbai, India.

Opprydding med Empower sammen med Bija og Sunflower welfare foundation. Chowpatty beach, Mumbai, India. Foto: Empower.

Hvordan fungerer det egentlig?

Ren miljøkraft er vårt samarbeid med organisasjonen Empower. Selskapet Empower står for en global returordning for plast, med samme filosofi som Norges panteordning. De lønner mennesker som trenger det aller mest for å rydde plast i naturen. De som samler plastsøppel går til et lokalt plastmottak hvor plasten blir veid og registrert, og plastavfallet får en verdi tilsvarende én dollar per levert kilo som veksles inn i lokal valuta på mottaket.

Når du bestiller Ren miljøkraft, betaler du ti kroner hver måned som går uavkortet til organisasjonen Empower. Samtidig betaler vi drøyt 30 kroner i måneden, til samme organisasjon, de seks første månedene du har avtalen.

Til sammen har vi da sørget for rydding av 25 kilo plast, bare i løpet av din bindingstid. I tillegg garanterer vi at den mengden strøm du bruker kommer fra fornybare kilder.

Ren miljøkraft

Dette er strømavtalen som kombinerer fornybar vannkraft med rydding av plast. Du kjøper strømmen din fra Ren Røros og betaler ti kroner ekstra i måneden.

Bestill