Sola er miljø- og klimavennlig og med bruk av solceller kan den bli den viktigste fornybare energikilden i framtida. Foto: Mariana Proença.

Sola er den største energikilden på jorda. Med solceller kan du både kutte strømutgiftene dine og samtidig spare miljøet.

Ditt eget solcelleanlegg

Solceller leverer gjennomsnittlig 100-170 kWh strøm per kvadratmeter. Effektiviteten avhenger blant annet av hvor man er i landet, hvordan anlegget er plassert og hvilket system som er valgt. Med været i Norge varierer strålingen fra sola mye gjennom året, men solenergien vil gi et betydelig bidrag særlig fra mars til oktober. Det kalde klimaet er en fordel, da solceller er mer effektive når de er kalde.

Ren Røros El-service leverer GETEK solcelleanlegg med flere forskjellige løsninger og alternativer. Ofte er taket det beste alternativet for montering, men anlegget kan også monteres på vegg eller integreres på annen måte i en bygning.

Før du installerer solcelleanlegg, må du sjekke med kommunen om det er behov for byggesøknad. Det er også mulig å søke ENOVA om refusjon. Her kan du lese mer om retningslinjene for støtte.

RørosBanken kjører nå en tidsbegrenset kampanje på finansiering av solcelleanlegg med en rente fra 2,95%. Ta kontakt på 2050@ebebfonaxra.ab for ytterligere informasjon.

Drift og vedlikehold

Et solcelleanlegg krever svært lite service og vedlikehold. Du må holde solcellemodulene rene, og kontrollere anlegget for feilmeldinger. Hvis ønskelig, kan vi overvåke anlegget for deg og sikre at det hele tiden er operativt.

La oss ta en prat

Trenger du råd eller support?
Våre dyktige kundebehandlere er her for deg.

Ren Røros El-service as

Tlf.: 477 90 700
E-post: cbfg.ry-freivpr@eraebebf.ab