Alle er velkommen på arrangementet «Spill for alle», enten du bare er litt nysgjerrig på spilling, du spiller litt av og til eller du er en dreven spiller. Du kan komme som du er - gaming-PC-er, spillkonsoller og andre spillinteresserte venter på deg. Foto: Martin Grytbak

Søndag 8. mai inntok ungdommene Storstuggu på Røros. Her ble det båret inn tungt utstyr som topp-tunede gaming-PC-er, brede tastaturer med lys i alle regnbuens farger, spillkonsoller og skjermer med høy oppløsning og lav forsinkelse. Det var med andre ord tid for fire timer med spilling!

Dette var sesongens fjerde og siste «Spill for alle». Arrangementet er et initiativ som KLubbLAN gjør for å spre spillglede utover de ordinære arrangementene. Programmet er allsidig satt sammen med spill både i kinosalen, Peisstuggu og Gropa. Spillene velges ut på bakgrunn av tilknytning til e-sport og konkurranse, men samtidig har de såpass lav terskel med tanke på vanskelighetsgrad, at de er enkle å lære seg og spille også for deltagere som ikke er supererfarne spillere.

Mario Kart, Fortnite og brettspill

KlubbLAN eier spillkonsoller, diverse nettverksutstyr og annet nødvendig, og PC-ene som benyttes, tilhører Ungdommens Hus. Der gjør at terskelen for å møte opp og delta på «Spill for alle» er så lav som overhodet mulig. Her er alle velkomne, enten du bare er litt nysgjerrig på spilling eller du er en dreven spiller. Du trenger ingen forkunnskaper. Og med kinolerretet som en av spillarenaene, får deltagerne virkelig muligheten til en helt enestående stor spillopplevelse.  

Sist helg var spillene Mario Kart, Super Smash og Fortnite valgt ut, i tillegg til andre spill som deltagerne selv ønsket. For arrangøren var det viktigste at alle har morsomme spillopplevelser og får muligheten til å øve seg for å bli bedre. Det var også lagt opp til et analogt retro-hjørne, der deltakerne kunne prøve seg på brettspill.  

KlubbLAN. Foto: Martin Grytbak

Kinolerretet som skjerm: Med kinolerretet som en av spillarenaene, får du virkelig muligheten for en enestående stor spillopplevelse. Her spilles Mario Kart på stort lerret. Foto: Martin Grytbak

Sosialt tilbud med lav terskel

Kulturhusleder Anne Linn V. Schärer er glad for samarbeidet med KlubbLAN og for å kunne fylle Storstuggu med ungdom som er interessert i spilling:   

«Vi ønsker å lage et sosialt tilbud, hvor det er lav terskel for å bli med. Mange tror at dataspill gjør deg usosial, men de aller fleste spiller faktisk dataspill med folk de kjenner», sier hun.   

Martin Grytbak har vært leder og primus motor i KlubbLAN i over 10 og er svært glad for å kunne være med på å invitere ungdom på Røros til artige og sosiale samlinger i Storstuggu. Han sier seg helt enig med kulturhuslederen.  

«Veldig mange er interessert i spill, og det er mye morsommere å samles for å spille enn å sitte hver for seg. Her kan ungdommen samles og ha det gøy med å spille sammen, på en møteplass som er trygg for alle. I tillegg er det en mulighet til å lære, og bli kjent med nye folk».  

Aldersgrensen for å delta på KlubbLAN er 12 år. Hvis du er yngre, er du hjertelig velkommen, men du må ha med en foresatt. Her har foreldre en god mulighet til å bli kjent med spilling og de spillene barna spiller. For å overholde aldersgrensen, foregår arrangementet i flere rom.  

Neste planlagte «Spill for alle» blir til høsten, nøyaktig dato er ennå ikke satt. Neste KlubbLAN vil også bli arrangert til høsten. Følg KlubbLAN på Facebook for å få med deg arrangementene.

Spill for alle og KlubbLAN

«Spill for alle» er et samarbeid mellom KlubbLAN, Ungdommens Hus, UKM og Storstuggu. «Spill for alle» arrangeres i Storstuggu og det har vært fire arrangementer denne våren.

  • Arrangementet er gratis, du trenger bare å registrere deg ved inngangen.
  • Barn under 12 år må ha med en foresatt.
  • Ren Røros Digital er en av flere sponsorer av arrangementet og sørger for godt og raskt internett.

KlubbLAN er et større dataparty som arrangeres 2–3 ganger i året i gymsalen i Verket på Røros. Arrangementsdatoene for KlubbLAN er forskjellig fra år til år, neste gang vil bli til høsten. Datapartyet varer fra kl. 18.00 fredag kveld til 16.00 på søndag. Følg med på Facebook og på nyhetssiden for oppdateringer og billetter.