Elektroinstallatør Inger Lise Bekkos Dahl er daglig leder for Ren Røros El-service as. Foto: Ren Røros Frontal / Kurt Näslund.

Elektroinstallatør Inger Lise Bekkos Dahl er daglig leder for Ren Røros El-service as. Hun har vært ansatt i Røros E-Verk / Ren Røros i 25 år, og tok over ledelsen av de drøyt 20 ansatte i El-service tidligere i år.

Smartere teknologi for framtida

Hvis du ønsker å gjøre huset ditt litt smartere og møte verden i en grønnere drakt fremover, så kan El-service hjelpe deg med det. De tilbyr varmepumper og varmestyring av huset, solcelleanlegg og smarthusteknologi. Du kan overvåke lys og varme, og du kan bestemme at el-bilen skal lades når det passer deg best og strømmen er billigst. Alt dette kan du gjøre fra en app på telefonen.

«Vi har jo også andre spennende produkter på gang, som virkelig peker fremover,» forteller daglig leder for El-service, Inger Lise Bekkos Dahl, «og sånn er det jo når man har en administrerende direktør som ser andre ting enn de fleste», humrer hun og fortsetter, «men det må jeg si – det er spennende for oss å få ta del i den teknologiske utviklingen som er her i selskapet nå, og som har kommet med administrerende direktør Arnt Sollie. Vi får jobbe med det nyeste innen solenergi og energilagring. Snart lagrer vi overskuddsenergi på batterier og kan bruke den lagrede energien når strømprisene er høye.»

25 år som ansatt

Det er tydelig at dette yrket passer en daglig leder, som kan feire 25-års jubileum som ansatt i Ren Røros El-service dette året.

«Jeg valgte dette yrket fordi det handler om spenning, vet du», ler Inger Lise, «og det har aldri blitt kjedelig fordi jeg hele tiden har hatt muligheter til å utvikle meg og ta videre utdanning.»

Inger Lise startet som montør, gikk videre til å ha fagansvar for elektrikerne og er nå daglig leder. Etter to måneder som leder kom koronapandemien og regjeringen innførte de strengeste tiltakene som er gjort i Norge i fredstid.

«Nei, jeg hadde ikke helt sett for meg at jeg etter bare to måneder i lederstolen skulle få koronakrisa i fanget,» sier Inger Lise i en litt alvorligere tone. «Men med positive ansatte og jobber til alle, så ser vi fremover.»

Elektroinstallatør Inger Lise Bekkos Dahl er daglig leder for Ren Røros El-service as. Hun har vært ansatt i Røros E-Verk / Ren Røros i 25 år, og tok over ledelsen av de drøyt 20 ansatte i El-service tidligere i år. Foto: Ren Røros Frontal.

Elektroinstallatør Inger Lise Bekkos Dahl har vært ansatt i Røros E-Verk / Ren Røros i 25 år, og tok over ledelsen av de drøyt 20 ansatte i El-service tidligere i år. Foto: Ren Røros Frontal / Kurt Näslund.

Skift hjernen i huset nå

Kommer vi nordmenn til å ha kjøpekraft litt lengre fremme? Hvor lang tid tar det før markedet er som normalt? Disse spørsmålene er det foreløpig ingen som har et sikkert svar på. Men Inger Lise gjør seg noen tanker:

«De fleste har kansellert sommerferien sin, så kanskje det er nå vi kan bruke pengene på å pusse opp huset og skifte sikringsskapet? Er det noen som fortsatt har et gammelt sikringsskap hjemme vil jeg jo absolutt anbefale å skifte det – det er jo hjernen i huset. Det må jo være ganske greit å vite at man har en hjerne som ikke er brannfarlig.»

Har du litt ekstra tid nå kan du godt skifte ut lyspærene til LED-belysning også. Det blir billigere, siden disse bruker mindre energi, og de gir mindre varmeutvikling enn annen belysning.

Ren Røros El-service hjelper deg gjerne med å finne gode og bærekraftige løsninger.

«Det beste er at rådgivingen er gratis, så det er bare å ta kontakt, enten det gjelder næringsbygg eller bolig,» avslutter daglig leder Inger Lise Bekkos Dahl.

La oss ta en prat

La oss ta en prat

Trenger du hjelp av dyktige fagfolk er du alltid velkommen til å ta kontakt.

Ren Røros El-service as

Tlf.: 72 41 48 00
E-post: cbfg.ry-freivpr@eraebebf.ab