Ren Røros as er opptatt av å beskytte og ivareta personvernet for våre kunder og vi behandler personopplysninger i samsvar med gjeldende lovgiving.

Hvilken informasjon samler vi om deg?

Personopplysninger er informasjon som kan knyttes til en person, for eksempel navn, bosted, telefonnummer, e-postadresse, IP-adresse og organisasjonsnummer.

Informasjon du har gitt oss
Dette kan være din e-postadresse, navn, faktureringsadresse, hjemmeadresse osv. I all hovedsak informasjon som er nødvendig for å levere en tjeneste til deg eller for å forbedre kundeopplevelsen din hos oss. Vi lagrer informasjonen du gir oss, slik at du kan utføre andre aktiviteter på nettstedet.

Informasjon som samles automatisk om deg
Dette inkluderer informasjon som automatisk lagres av informasjonskapsler, f.eks. din IP-adresse. Denne informasjonen brukes til å forbedre brukeropplevelsen din. Når du bruker våre tjenester eller ser på innholdet på nettstedet vårt, kan aktivitetene dine logges.

Offentlig tilgjengelig informasjon
Vi kan samle informasjon om deg som er offentlig tilgjengelig.

I tillegg innhenter Ren Røros opplysninger direkte fra deg som er kunde hos oss gjennom skjemaer på våre nettsider, når du kjøper produkter eller tjenester fra oss, eller når du er i kontakt med vårt kundesenter eller våre selgere.

Det er frivillig å oppgi denne informasjonen. Hvis du velger å ikke oppgi personopplysningene, kan vi være forhindret fra å gi deg tilgang til produktet eller tjenesten du ønsker.

Alle data som samles inn av oss er det vårt ansvar å håndtere på riktig måte. Denne personvernerklæringen gjelder for alle selskap i Ren Røros as konsernet: Ren Røros as, Ren Røros Strøm as, Røros E-verk Nett as, Ren Røros El-service as, Ren Røros Frontal as, Ren Røros Intelligent Automation as og Ren Røros Digital AS.

Personopplysninger vi innhenter

Vi innhenter kun opplysninger som er nødvendige for at vi skal kunne levere produkter og tjenester til deg.

Opplysningene er for eksempel navn, postadresse, telefonnummer og e-postadresse, eventuelt andre opplysninger som innhentes via den avtalen vi har med deg som kunde. Opplysningene lagres så lenge du har et kundeforhold hos oss eller så lenge vi må lagre data i henhold til andre lovkrav, for eksempel ekomloven, markedsføringsloven, bokføringsloven og regnskapsloven. Vi innhenter personopplysninger om deg til følgende formål:

  • For å kunne gi deg tilgang til våre produkter og tjenester.
  • For å kunne sende deg relevant informasjon.
  • For å kunne ta kontakt og tilby våre produkter og tjenester.
  • Til å behandle og gjennomføre din bestilling.
  • Til å fakturere deg for de produkter og tjenester du har kjøpt fra oss, samt til å innkreve utestående fordringer.
  • Til å administrere ditt kundeforhold med Ren Røros.
  • Til å kunne svare på dine henvendelser til Ren Røros.
  • Til å kunne sende deg informasjon via de nyhetsbrev du selv ønsker å abonnere på.

Grunnlag for behandling av personopplysninger

Personopplysningene er nødvendige for oss for at vi skal kunne inngå en avtale med deg, f.eks. som kunde av Ren Røros eller våre datterselskap.

Som kunde hos oss må du oppgi disse opplysningene, for uten de kan vi ikke levere tjenesten du har bestilt til deg. Det finnes seks rettslige grunnlag for innsamling, lagring og behandling av personopplysninger, jfr. GDPR artikkel 6 nr. 1 b. Vårt grunnlag for å samle inn og behandle de nevnte personopplysningene om deg dekkes av punkt 2:

Behandlingen er nødvendig for å oppfylle en avtale som den registrerte er part i, eller for å gjennomføre tiltak på den registrertes anmodning før en avtaleinngåelse.

Behandlingsansvarlig

Ren Røros as er ansvarlig for behandlingen av personopplysninger i forbindelse med alle produkter og tjenester som leveres av Ren Røros.

  • Ren Røros Strøm as er behandlingsansvarlig for strømkundene.
  • Ren Røros El-service as er behandlingsansvarlig for installasjonskundene.
  • Ren Røros Digital as er behandlingsansvarlig for IT- og kommunikasjonskundene.

Oppbevaring av personopplysninger

Vi lagrer ikke personopplysninger lenger og i større grad enn det som er nødvendig for å oppfylle formålet med behandlingen med mindre det er lovpålagt, for eksempel gjennom regnskapsloven.

Regnskapsloven sier at blant annet dette skal oppbevares i minst 5 år:
Bilagene som danner grunnlag for selve bokføringen (inngående faktura, utgående faktura, bankbilag og lignende).
Spesifikasjoner av pliktig regnskapsrapportering (kontospesifikasjon m.m.).

Regnskapsloven sier at blant annet dette skal oppbevares i minst 3,5 år:
Avtaler av betydning for bedriften.
Brev og annen informasjon som gir vesentlig tilleggsinformasjon til bokførte bilag.
Utgående ordresedler.

Ren Røros vil ikke utlevere personopplysninger til tredjepart, med følgende unntak:

  • Med samtykke fra den som opplysningen gjelder.
  • Med hjemmel i lov eller forskrift.
  • Etter pålegg fra en domstol eller annen myndighet.
  • Som ledd i betalingsinnkreving hvor det foreligger saklige grunner.

Taushetsplikt er likevel ikke til hinder for at Ren Røros gjør tilgjengelig ovennevnte personopplysninger for selskap som etter avtale med Ren Røros forestår drift, utvikling og vedlikehold av våre tjenester. Ren Røros skal etablere databehandleravtale med slike selskap.

Webskjemaer

Webskjemaene “Sponsormidler”, “Bestill bredbånd”, “Ren Respons” og “Bestill Basispakken” lagrer kun det du fyller inn selv i skjemafeltene.

Vi lagrer ikke din IP-adresse. Vi lagrer derimot e-postadressen og andre personlige data som du selv skriver inn i skjemafeltene.

Når besøkende eller brukere sender inn et skjema for en søknad om sponsormidler, Ren Respons, forespørsel på bredbånd eller T-We basispakke, lagrer vi disse dataene i minst 1 år.

Vi bruker i tillegg Google reCAPTCHA for spambeskyttelse i webskjemaene for Sponsormidler, Ren Respons, bestilling av bredbånd og for bestilling av Basispakken. Gjør deg også kjent med personvernreglene til Google og innstillingene på dette nettstedet.

Informasjonskapsler ("cookies")

Det benyttes informasjonskapsler (“cookies”) på nettstedet www.renroros.no.

Cookies er små datafiler som lagres på din enhet og blir brukt til statistikk og til å støtte deg som bruker. De inneholder ikke informasjon som kan identifisere deg.

Ved å opholde deg på dette nettstedet, samtykker du i at det lagres cookies – i og med at de fleste nettlesere er innstilt slik at de automatisk aksepterer cookies. Dersom du ikke vil akseptere vår bruk av cookies, kan du trekke tilbake ditt samtykke ved å endre innstillingene i nettleseren din eller ved å endre dine cookieinnstillinger her. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at dette kan medføre at tjenestene på våre nettsider ikke vil fungere optimalt. Les mer om den såkalte «cookie paragrafen», jf. ekomloven § 2-7b.

Du kan se hvilke informasjonskapsler vi setter, og innholdet i dem, ved å gå til cookiechecker.com

En cookie inneholder ingen personlig informasjon, og kan ikke benyttes til å identifisere brukeren. Du kan lese mer om cookies hos Wikipedia.

Cookies fra Google Analytics

Denne hjemmesiden bruker cookies for Google Analytics for å føre statistikk om brukeraktivitet på nettsiden.

Statistikktjenesten Google Analytics, en nettanalysetjeneste som leveres av Google, Inc. (“Google”), analyserer hvordan brukere benytter dette nettstedet. Informasjonen, inkludert din IP-adresse, sendes til Google og lagres på servere i USA hvor dataene brukes til å sammenstille rapporter om aktiviteter på nettstedet for eieren. Google kan også overføre denne informasjonen til tredjeparter hvis dette kreves i henhold til lov eller i tilfeller hvor tredjeparter behandler informasjonen på vegne av Google.

Google vil ikke koble din IP-adresse med annen informasjon Google har. Din IP-adresse vises ikke i Google Analytics-rapporter i utgangspunktet. Du kan lese om Googles personvernregler ved å klikke her.

Cookies fra Vimeo

Dette nettstedet bruker funksjoner fra Vimeos videoportal. Denne tjenesten leveres av Vimeo Inc., 555 West 18th Street, New York, New York 10011, USA.

Hvis du besøker en av våre sider på www.renroros.no med et Vimeo-plugin, etableres en forbindelse til Vimeo-serverne, hvis du har gitt samtykke til dette. Da informeres Vimeo-serveren om hvilke av våre sider du har besøkt. I tillegg mottar Vimeo din IP-adresse. Dette gjelder også hvis du ikke er logget inn på Vimeo når du besøker vårt plugin eller ikke har en Vimeo-konto. Informasjonen overføres til en Vimeo-server i USA, der den er lagret.

Hvis du er logget inn på din Vimeo-konto, kan du med Vimeo knytte nettleseradministrasjonen direkte til din personlige profil. Du kan forhindre dette ved å logge deg ut av din Vimeo-konto, eller ved å trekke tilbake ditt samtykke her.

For mer informasjon om hvordan dine brukerdata håndteres, se Vimeos retningslinjer for personvern på denne siden.

Cookies fra Facebook

Nettstedet renroros.no bruker Facebook Pixel for å analysere handlingene brukere gjør på nettstedet, samtidig som det hjelper oss med å kartlegge og nå riktig målgruppe i forhold til annonsering på nett.

Vi bruker pikselen til å sørge for at annonsene våre vises til de riktige personene. Slik kan vi finne nye kunder, eller personer som har besøkt en bestemt side eller utført en bestemt handling på renroros.no. Den gir også muligheter for å måle resultatene av annonsene våre og få bedre forståelse av effekten til annonsene ved å måle hva som har skjedd når folk ser dem. Ønsker du å slå av Facebook Pixel, kan du gjøre det her.

Du kan lese mer om hvordan Facebook Pixel fungerer og hvilke fordeler den gir for markedsføringen til bedrifter på denne siden.

For mer informasjon om hvordan dine brukerdata håndteres, se Facebook sine retningslinjer for personvern på denne siden og informasjon om Facebooks håndtering av cookies på denne siden.

Cookies fra LinkedIn

Dette nettstedet bruker LinkedIn Insight Tag for blant annet rapportering om kampanjer og besøk på nettstedet.

LinkedIn Insight Tag er en kort kode som er lagt inn på nettstedet renroros.no for å muliggjøre kampanjerapportering og oppnå innsikt i trafikken til besøkende på nettstedet. På denne måten kan Ren Røros spore konverteringer og få ytterligere informasjon om brukergrupper som samhandler med annonsene våre. Du kan lese mer om LinkedIn Insight Tag på denne siden.

For mer informasjon om hvordan LinkedIn håndterer brukerdata, kan du lese om LinkedIns retningslinjer for personvern på denne siden og LinkedIns håndtering av cookies (informasjonskapsler) her.

Du kan administrere dine egne cookies

Du kan selv bestemme om du ønsker å akseptere eller avslå å samtykke i lagring av cookies.

Hvis du ikke ønsker å spores av Google Analytics på nettsteder, så har Google laget et eget nettleser-innstikk. Etter installering og aktivisering vil du ikke lenger spores i statistikken. Du kan også sette opp din nettleser til å avvise cookies (se lenkene under). Vær obs. på at det kan føre til at enkelte hjemmesider slutter å fungere som de skal:

Flere nettlesere har en DO NOT TRACK-innstilling. Hvis du har denne funksjonen aktivert i nettleseren din, vil dataene ikke samles inn og sendes til Google Analytics fra vår nettside. Du kan også klikke her for å bestemme hvilke cookies som skal settes av dette nettstedet.

Deling av innhold

Dette nettstedet har ingen integrert eller dedikert delingsfunksjon for innholdsdeling i sosiale medier.

Gjør deg likevel kjent med personvernreglene hos LinkedIn, Twitter, Google, Instagram og Facebook, som er kanaler for sosiale medier hvor du kan dele innhold.

Hvis du ønsker å vite mer om hvordan Facebook serverer deg tilpasset innhold basert på dine surfevaner, kan du endre dine innstillinger for visning av reklame hos Facebook.

E-post og telefon

Ren Røros benytter e-post og telefon som en del av det daglige arbeidet for å oppfylle våre oppgaver og gi deg god kundeservice.

Våre medarbeidere benytter i tillegg e-post i alminnelig dialog med interne og eksterne kontakter. Den enkelte er ansvarlig for å slette meldinger som ikke lenger er aktuelle.

Ved fratreden slettes e-postkontoene, men enkelte relevante e-poster vil normalt bli overført til kollegaer.

Vi gjør deg oppmerksom på at vanlig e-post er ukryptert. Vi oppfordrer deg derfor ikke til å sende taushetsbelagte, sensitive eller andre fortrolige opplysninger via e-post.

Hvordan sikrer vi dataene dine?

Vi gjør vårt beste for å holde dine personlige data trygge.

Vi bruker sikre protokoller slik som HTTPS for kommunikasjon og overføring av data på nettstedet.

Vi bruker anonymisering og pseudonymisering der det er praktisk.

Vi overvåker våre systemer for mulige sårbarheter og angrep.

Selv om vi gjør vårt beste, kan vi ikke garantere sikkerheten til informasjon 100%. Vi vil gjøre alt vi med rimelighet kan for å hindre sikkerhetsbrudd og å bistå myndighetene dersom eventuelle brudd skulle forekomme.

Hvis du har en brukerkonto hos oss, gjør vi oppmerksom på at du må holde brukernavnet og passordet ditt hemmelig.

Dine rettigheter

Så lenge vi behandler eller oppbevarer dine personopplysninger, har du rett på innsyn i egne opplysninger.

Du har også rett til å be om at uriktige eller ufullstendige opplysninger blir rettet, slettet eller supplert. Du har også rett til at opplysningene dine skal bli oversendt til andre aktører på forespørsel. Kravet ditt skal besvares kostnadsfritt og senest innen 30 dager.

Uriktige opplysninger kan kunden/ leverandøren endre ved å kontakte oss skriftlig per e-post eller telefon.

Innsyn i eller sletting av personopplysningene dine, samt overføring av personopplysninger til andre aktører, ber du om skriftlig, per e-post til Ren Røros as. Vi svarer skriftlig per e-post.

Som kunde hos Ren Røros har du rett til å klage til Datatilsynet hvis du mener vi behandler dine persondata i strid med reglene.

Eier av nettstedet

Ren Røros as
Postboks 305, 7361 Røros
cbfg@eraebebf.ab­
(+47) 72 41 48 00

Tilsynsmyndighet

Datatilsynet
datatilsynet.no
cbfgxnffr@qngngvyflarg.ab
(+47) 22 39 69 00

Endringer

Vi forbeholder oss retten til å gjøre endringer i denne informasjonen.