Foto: cloudlynx - Pixabay

Flere og flere av de tingene vi omgir oss med hjemme inneholder elektronikk som bruker wifi for å hente, dele eller gi deg informasjon. Hvis alt skal fungere problemfritt, er det viktig at du har god wifi-dekning i hele hjemmet.

Tingenes internett omtales ofte også på engelsk med begrepet internet of things, forkortet IoT. Litt kort fortalt består IoT av en rekke elektroniske gjenstander som inneholder programvare, sensorer og nettverk som gjør at gjenstandene kan koble seg til hverandre og utveksle informasjon. Den tida da datamaskinen i hjemmet var det eneste som trengte internett, er for lengst over.

Smarte ting er smart for deg
En moderne TV i dag kalles en smart-TV. Det betyr at den har en rekke funksjoner som tilbyr deg et bredt utvalg av underholdningsmuligheter gjennom apper og tjenester. Det kan den gjøre fordi den er koblet til internett. Det samme gjelder Telia Box, nettbrettet, mobiltelefonen din, smartklokka og alt som hjelper deg i hverdagen med underholdning, nyheter og informasjon.
Det er bra at mange ting i hjemmet kobler seg til internett, for når tingene selv henter oppdateringer og sender statusinformasjon til hverandre eller til deg, trenger ikke du å tenke på det, men kan lene deg tilbake og være glad for alt som bare funker som det skal.

Plasser ruteren rett

Når du får innlagt fiber, er det viktig at ruteren plasseres på et sentralt sted, der den kan gi best mulig dekning i størst mulig del av huset. Kanskje har du én eller flere høyttalere som du spiller musikk på, en værstasjon som hjelper deg med å planlegge hva som er bra å gjøre i helga, røykvarslere og smarte lyspærer som du kan kontrollere med stemmen eller mobilen? Alle disse tingene trenger wifi.
Fordi disse ulike tingene befinner seg overalt i huset, er det viktig at wifi-signalet hjemme hos deg dekker hele huset eller boligen. Laderen til bilen har wifi, sånn vet den når strømmen er billigst og sørger for at strømregninga di blir lavest mulig. For å få til det, må du ha dekning i garasjen eller boden også.

Wifi-punkter er løsningen
Ruteren din har innebygd wifi, men ingen rutere kan gi god dekning i hele huset. Hvis du har mange ting spredt rundt om i hjemmet som trenger wifi, anbefaler vi derfor at du setter opp ekstra wifi-punkter. De sprer signalet og sørger for god dekning i hele hjemmet, også på terrassen når du vil sjekke nyhetene på mobilen.
Du får kjøpt ulike løsninger som du kan sette opp selv. Du kan ta kontakt med Ren Røros Digital, vi har en løsning vi kaller Wifi Pluss som du kan leie. Vi kan vurdere akkurat hva du trenger, og setter opp det utstyret du har behov for.

Du finner Ren Røros Digital i Osloveien 16 B på Røros. Kom gjerne innom oss, vi er åpen mandag til fredag fra kl. 08.00–15.30. Du kan ringe til oss på tlf.: 72 41 48 60 og sende en e-post til cbfg.qvtvgny@eraebebf.ab

Vi hjelper deg å finne den løsningen som er best for deg.