Smart teknologi og analyse gjør det enklere å beregne strømkostnadene, strømforbruket og klimaavtrykket ditt. Foto: Bruce Mars.

Nå kan du som privatkunde enkelt få full oversikt over spotpris, betalte og ubetalte fakturaer, strømforbruk og mer i appen Ren Røros Strøm. Uansett strømpris er det lurt å ha kontroll over forbruket og hva det koster.

Appen Ren Røros Strøm lastes ned via Google Play eller App Store. Den er gratis å bruke. Innlogging skjer med bank ID, som er det beste av hensyn til personvernet. Er du først innlogget, slipper du å logge deg inn for hver gang du skal bruke appen.

Mye informasjon

Det er mye informasjon å hente på appen. Noe av det viktigste er å følge spotprisen, det finner du under Prognose. Spotprisen er per i dag inkludert merverdiavgift, men uten påslag. Fakturakopier, med mer, finner du under mine sider. Strømforbruket finner du under Analyse. Der ligger de siste tallene fra Elhub, det vil si verdier fra en til to dager tilbake i tid.

På appen finner du også nyttige strømsparetips. Uansett pris på strømmen så lønner det seg å ha kontroll over forbruket. For de av våre kunder som har avtale om salg av solcelleproduksjon til oss fungerer dessverre ikke appen optimalt ennå.

Vi tror, og håper, du vil ha god nytte av appen. Har du spørsmål eller innspill vil vi veldig gjerne høre fra deg. Kontaktinfo finner du på Mine Sider.

Last ned appen

Du kan laste ned vår app fra Google Play og i Apple sin App Store. Les også våre brukervilkår på denne siden.

Kontroll

Strømmen har vært unormalt dyr det siste året – også i vår region. Det er ventet at strømprisen vil bli høy også framover Med vår nye app kan du få kontroll over forbruket, og følge med på strømprisen time for time. Med litt ekstra innsikt kan du planlegge hvilke timer det er smartest å sette på vaskemaskinen, ta en lengre dusj eller lade elbilen.

Du kan også sjekke ditt klimaavtrykk. Der kan du sjekke hvordan strømmen du bruker påvirker klimaet – samtidig som du får tips til hvordan du kan ta gode valg for å redusere.

Mer bevisst

Olav Vehusheia, administrerende i Ren Røros og leder i Ren Røros Strøm, er svært glad for at selskapet kan tilby kundene et redskap som gir bedring styring med strømforbruket og strømregningen.

– Vi er opptatt av at kundene våre får hjelp til å redusere strømregningen. Det er ikke så mye vi kan gjøre med prisnivået, men vi kan bidra til at strømmen brukes fornuftig, samtidig som kundene blir mer bevisst over eget forbruk.

Her kan du følge med hvor mye det koster

Her kan du følge med hvor mye det koster.

Her kan du følge spotprisen

Her kan du følge spotprisen.

Her kan du sjekke forbruket over tid

Her kan du sjekke forbruket over tid.

Her kan du følge ditt klimaavtrykk

Her kan du følge ditt klimaavtrykk.

Last ned appen

Du kan laste ned vår app fra Google Play og i Apple sin App Store. Les også våre brukervilkår på denne siden.

Intro Ren Røros App. Film: Mediastorm.

Kostnader og klimaavtrykk i Ren Røros App. Film: Mediastorm.

Ditt strømforbruk i Ren Røros App. Film: Mediastorm.

Strømsparetips i Ren Røros App. Film: Mediastorm.

Gode råd om strømsparing

1

Senk innetemperaturen.

2

Luft kjapt og intensivt.

3

Skru av lys og varme i rom som ikke er i bruk.

4

Ta litt kortere dusjer.

5

Sjekk om temperaturen på varmtvannstanken din er unødvendig høy.

6

Fyll vaskemaskinen helt opp. Vask klær på lavere temperaturer om du kan.

7

Bruk sparepærer eller LED-pærer utendørs og i kalde rom.

8

Trekker det langs vinduer, dører og andre steder hjemme? Bruk isolasjonslister! Har du et eldre hus med dårlig isolasjon i veggene? Vurder etterisolering. Sjekk også om loftet og taket er godt nok isolert.

9

Om vinteren kan det være lurt å måke snø inntil kjellermurene, det gir ekstra isolasjon.