Steinar Munkhaugen har som mål at Orkelbogen friluftssenter skal være et perfekt sted for grupper som vil ha gode opplever i fantastiske omgivelser. Da noen klaget på kvaliteten på nettet, tok han affære. Ren Røros Digital ble løsningen.
Det var nødvendig å ta et tak når kundene klagde over kvaliteten på lyd og nett i konferansesalen – dekningen var ikke god nok. Det var «husets» faste elektriker som anbefalte å ta kontakt med Ren Røros Digital; det angrer jeg ikke, sier Steinar Munkhaugen.
– Vi fikk hurtig og solid levering, og fikk også en god tone i samarbeidet. Jeg er ikke noen ekspert på dette, men registrer at alle er fornøyde med det som er gjort. Det er rett og slett kjempeflott. Det er også et godt opplegg for å følge dette opp, slik at driften er sikker.
Han sitter i stuen sammen med Per Westgård, som er kontakten med Ren Røros Digital.
– Jeg hører ikke så mye direkte fra kundene; du vet de sier bare fra når de er misfornøyde, sier han med et smil og nikker til Per.
Sikkert nettverk
Ren Røros har levert et komplett «nettverk som tjeneste» til det eventyrlige stedet Orkelbogen friluftssenter. I fagspråket kalles det «Network as a Service». Løsningen inkluderer flere produkter fra Fortinet, som på norsk kan kalles en digital brannmur.
Det er også levert det som på norsk heter nettverkssvitsj, og et trådløst nettverk. Disse komponentene er sømløst koblet sammen for å skape et sikkert nettverk som oppfyller Orkelbogens behov. Fortinet er en av de større aktørene innen nettverk og sikkerhet. Med bruk av Fortinet-produktene sikres ikke bare stabilitet og høy ytelse, men også sikkerhet som beskytter mot trusler og uønsket tilgang.
Følger med
I alt er det et prosjekt som koster nærmere 400.000 kroner. Det skal også følges opp med en driftsavtale som sørger for at utstyret til enhver tid fungerer. Fra Ren Røros Digital er det Per Westgård og Kai Stenbro som har arbeidet med prosjektet. Det har også vært et samarbeid med Kristian Hansæl fra El-Teknikk. Det er ikke så lett å se hva som er gjort, og det er noe av poenget.
Orkelbogen er helt spesiell med gjennomført stil fra 1870. Derfor er alle ledninger og installasjoner mest mulig skjult.
Opplevelsen
Orkelbogen friluftssenter kan ta imot opptil 45 personer i gruppe. Det kan være bedrifter som har seminar, bryllup og bursdager. Da kan de ta i bruk konferansesal, pub, stue og spisesal. Gjestene kan overnatte i flotte lafta bygg. I alt er det 30-40 hus, inkludert museum, skytebane og stall. Alt er satt opp slik at det skal inntrykk av at det er fra 1870-årene, med tema fra norske folkeeventyr. Det er også flotte skiløyper i et variert terreng.
– For meg, og jeg tror ikke jeg er alene, er det å komme seg ut i fjellet – ut i naturen- er den beste måten å løse problemer på. Turene her har gitt meg mye, sier Munkhaugen.
Han har et team der kona Grete er med, sammen med kokken Pål Bjørsagård, som helst kaller seg kjøkkenskriver; Hege Enodd tar seg av det administrative med bestillinger og er alltid til tjeneste når det gjelder. Det er også en forvalter som bor på eiendommen og tar vare på den.
Drømmen
Steinar Munkhaugen har lagt sin sjel inn i prosjektet, men vil ikke si hvor mye det har kostet. Han hadde en jakthytte i området, og da det var en åpning for å overta eiendommen med de mange bygningene – ja så slo han til. Han fikk konsesjon til å kjøpe eiendommen i 2003, som innebærer både boplikt og driveplikt. Han flyttet dit i 2008, og i dag bor han på eiendommen og skatter til Tynset kommunene. Han er styreleder for Vollan gård i Kvikne, og er klart største eier og styreleder i Femundløpet. De økonomiske ressursene kommer blant annet fra salget av entreprenørselskapet HENT. Han og brødrene startet entreprenørvirksomheten i 1980.