Ren Røros lyser opp i mørket. Foto: Lars Geithe.

Ren Røros støtter det som styrker våre verdier om vilje, kraft og glede. Nå skal vi glede alle i vinter under slagordet; Ren Røros lyser opp i mørket.

I samarbeid med Opplev Røros skal vi lyssette flere steder på Sta’a under Julemarkedet og Martnan, og kanskje også i andre perioder. Det har tidligere vært lys på de to øverste broene på Flanderborg, nå kan det bli flere steder- alt etter avtale med kommunen og verneinteressene. Nå ser vi fram til å gi mer lys i en tid som kan være mørk på mange måter, ikke minst med grusomme konflikter globalt. Vi tror det er viktig både for fastboende, hyttefolket og de som vil oppleve Røros og fjellregionen i vintertiden.

Raubrua på Røros. Foto: Lars Geithe

I samarbeid med Opplev Røros skal vi lyssette flere steder på Sta’a under Julemarkedet og Martnan. Foto: Lars Geithe.

Storgata på Røros. Foto: Lars Geithe

Jul i Storgata. Foto: Lars Geithe.

Glede

Det å bidra til lysere tider for folk på Røros er en del av vår innsats for «Ren turglede». Glede er i hovedsak knyttet til friluftsliv. Vi har i høst inngått en ny treårig avtale med Røros tur- og løypeforening slik at de kjøre om flotte løyper så lenge det er snø. De tar vare på de mange løypene hele året. Avtalen er den største Ren Røros har, med en årlig verdi på 250.000 kroner. I år støtter vi også Røros Jeger og Fiskeforening for første gang. En gjenganger for oss er støtte til stolpejakten. Alt bidrar til «Ren turglede».

Løypelager: Ren Røros sørger for at løypeforeningen har løypemaskin. Ove Klemmetsvold sørger for at løypene er perfekte. Foto: Trond Haugan

Ren Røros sørger for at du har topp skiløyper på Røros. Vi er største sponsor til Røros tur- og løypeforening. Foto: Trond Haugan.

Kraft

Lyspunkt kan være så mye. I Ren Røros ser vi på de store kulturarrangementene på Røros som store lyspunkter. Mange av oss ser fram til Vinterfestspill i Bergstaden i begynnelsen av mars. Vi støtter det fordi det også bidrar til lys over hverdagen – som alle store begivenheter gjør. Alle som har vært på Elden vet at det krever lys i mørket på Slegghaugan, selv om det er midt på sommeren. Disse arrangementene forener profesjonelle og amatører i «Ren skaperkraft». Det bidrar til at Røros er landets fremste kulturkommune.

Slegghaugan på Røros. Foto: Ola Wuttudal / ViB

Vi ser fram til Vinterfestspill i Bergstaden i begynnelsen av mars. Foto: Ole Wuttudal / ViB.

Elden 2023. Foto: Marthe Amanda Vannebo

Under Elden tennes det lys på Slegghaugan. Foto: Marthe Amanda Vannebo.

Vilje

Ren innsatsvilje er støtte til idrett, og representerer energi og vilje til å oppnå resultater gjennom innsats. Vi snakker ikke først og fremst om resultater i konkurranse, men resultater som holder deg i god form, som kanskje gjør hverdagen lysere og lettere. Støtten går i hovedsak til breddeidrett som engasjerer folk i alle aldre, hovedsakelig innenfor Røros, Os og Holtålen. Røros Idrettslag får mest, men de mindre idrettslagene får også en betydelig sum. Unntaksvis kan vi gi støtte til enkeltarrangement og enkeltutøvere som utmerker seg med store ambisjoner og vilje til å nå disse.

Stemning i Bergmannsgata. Foto: Bjørg Moen Skancke

Vi gleder oss til Julemarked Røros. Foto: Bjørg Moen Skancke.

Hest på Rørosmartnan. Foto: Rørosmartnan

Bergstaden Røros har ønsket velkommen til Rørosmartnan siden 1854. Foto: rorosmartnan.no

Livlig på Sta'a

Julemarkedet og Martnan bidrar til liv og røre i gatene på Røros. Det trekker folk fra «hele» landet. Fantastiske tradisjoner som alle kjenner til. Med sine fargerike trehus, hvit snø som legger seg oppetter veggene og en blåtime som fortryller både store og små, danner verdensarven Røros den perfekte rammen for et utendørs julemarked. Ren Røros er glad for at vi kan bidra til å lyse opp i mørket og gjøre opplevelsen av Røros enda bedre. På mange måter forener det vilje, kraft og glede.