Kommunen og konsernet står sammen: Aksjonærene får nytt brev om eierskapet i Ren Røros. Foto: Lars Geithe.

Etter generalforsamlingen for drøyt en uke siden, har det vært en god dialog mellom kommunen ved ordfører Isak Veierud Busch, styreleder Lars Stenvold Wik og konsernsjef Kristian Holm i Ren Røros. Konklusjonen er at prosessen med varslet opprydding av den delen av aksjonærbasen som ikke tilfredsstiller Ren Røros vedtekter, settes på midlertidig pause til kommunal behandling er gjennomført. Det vil bli sendt et nytt brev til aksjonærene om saken.

Nå legges det til rette for at kommunen, som styrende hovedeier, får tid til å vurdere grundig alle sider av denne omfattende saken. Ren Røros vil stå til disposisjon for kommunen, og de øvrige aksjonærene, ved behov for avklaringer frem mot eierskapsmøtet i august. Endelig avklaring er ventet etter den kommunale behandlingen. Forslag til eventuell justering av vedtekter blir behandlet på ekstraordinær generalforsamling innen midten av november.

Utvidet frist

Selskapet har mottatt meldinger om overdragelse av aksjer i perioden 1. til 27. juni 2024. På bakgrunn av denne nye informasjonen må styret stanse disse aksjeoverdragelsene. Aksjonærer som uavhengig av dette ønsker å handle, kan få handelen godkjent.

Utfordrende

– Denne saken har vært veldig utfordrende for alle parter. Det er fortsatt styrets ansvar å sørge for at vedtektene etterleves, men Røros kommune, gjennom sin 2/3 eierpost i selskapet, har mulighet til å fristille Ren Røros fra deler av plikten de har til å følge vedtektene. Jeg er veldig tilfreds med den gode dialogen og at kommunen i denne saken utøver sitt eierskap aktivt, slik at vi får en god diskusjon omkring håndhevelsen av vedtektene i selskapet, sier konsernsjef Kristian Holm.

Verdiskaping

Røros kommune ved ordfører Isak Veierud Busch, legger fortsatt vekt på at verdiskapningen fra Ren Røros skal komme kommunens innbyggere til gode.

– Styret i Ren Røros har gjennom dette vært sitt ansvar bevisst, og jeg må berømme dem for en grundig utredning av sakskomplekset. Etter nøye vurdering, mener jeg det er nødvendig at kommunestyret blir forelagt saken samt at vi får mulighet til å diskutere dette på et eiermøte med de øvrige aksjonærene, sier ordfører Isak Veierud Busch.