I det gamle gjestgiveriet i Brekken får gjestene det beste fra to verdener, eldgamle tømmervegger fulle av sjel – og lynraskt fibernett.
Oda Mari Skott Svendsen driver Skottgården i Brekken sammen med mannen, Vegard Nilsen. Skottgården har en historie som strekker seg flere hundre år tilbake, og her har gjestgiveriet tatt imot ferdafolk siden 1850. Den dag i dag er Skottgården gjestgiveri.
For å kunne tilby gjestene raskt og stabilt Internett, valgte Skottgården å installere fibernett så snart de fikk muligheten.
– Det ha vært veldig bra å få dekning når vi er flere folk her. Vi har jo endel kursvirksomhet, og da er det bra å tilby dem et godt nett.
Ingen tvil
De var ikke i tvil om at de ville ha fibernett da muligheten var der.
– Det ville vært dumt ikke å være med på denne løsningen, for vi ser jo at mer og mer går via internett. Det handler både om nyheter, underholdning og kommunikasjon. Vi har jo tenkt på framtida også, og på barn og barnebarn og hvilke muligheter de skal ha.
Selve oppkoblinga av nettet skjedde i sommer, og de har hatt god nytte av fibernettet fra første dag.
– Vi er en liten bedrift, men har likevel stor nytte av nettet. Det var et veldig bevisst valg, og vi er glade for å få muligheten. Når bedrifter eller foreninger bestiller hos oss pleier vi å si at vi har fiber, det oppfatter gjestene som en trygghet når de har kurs.
Hest og nett
Skottgården har også tilbud om hestekjøring. Gjestene liker det tilbudet, og også hestene har fått glede av det nye fibernettet.
– Før hadde vi internett via radio, og vi merker at nettet nå er blitt mer stabilt. Dekninga rekker mye lenger, derfor kan vi nå ha trådløs brannvarsling i stallen der hestene står.
Oda Mari Skott Svendsen mener det har mange fordeler for grenda at de nå har fått stabilt og raskt fibernett.
– Det er viktig for bosettinga i bygda. På nabogården bor det ikke folk fast, men eierne valgte å legge inn fiber likevel. Det betyr at det er lettere å få inn folk i husa når det blir aktuelt. Folk ser på fibernett som en investering som øker verdien og attraktiviteten til huset.
[monsterinsights_popular_posts_inline]
Bra for bygda
Det er flere småbedrifter i Brekken i tillegg til en del enkelpersonforetak. Derfor har den driftige bygda også hatt planer om et kontorfellesskap.
– For å ha det kontorfellesskapet, trenger vi nett. Vi ville gjerne ha et lokale i skolen der enkeltpersonforetak og hytteeiere kan komme for å jobbe, men nå er det blitt så mange unger på skolen at de bruker hele bygget sjøl, sier en smilende Oda Mari Skott Svendsen.
Skottgården tar imot grupper på minimum seks personer hele året. I sommermånedene er gården åpen for alle reisende. Stuene oser av historie og stemning; Ingen rom er like og overalt er det gamle skatter fra låven som har fått nytt liv. Oda Mari Skott Svendsen og mannen kjøpte gården tilbake i 2013. Sammen med resten av familien driver de også Vauldalen fjellhotell og Koia.