JULESTEMNING: Digitalnissen har nisset seg gjennom adventstida og slapper av før siste innspurt. Foto: Trond Haugan, Mediastorm

Få mest mulig ut av jula med å gjøre hyggelige juleting for deg selv og sammen med andre. Her er fem enkle ting du kan gjøre for å komme i julestemning..

1. Julestemning i naturen

Kritthvit knirkende snø eller bart der du er? Desember trenger ikke å være mørk og trist likevel. Når frosten legger seg på trær og busker, er naturen på sitt vakreste. Med varme sko, god jakke og et sitteunderlag kan du nyte naturen og kjenne julestemninga sige inn i kropp og sjel. Fyll noe godt og varmende på termosen og kos deg. Har du prøvd Rørosmeieriets varmende sjokoladedrikker? Her finner du oppskrifter https://rorosmeieriet.no/varm-sjokolade-i-ulike-varianter/

2. Lag en fin krans

Når du likevel er ute på tur, kan du sanke litt av naturens bugnende lager med julepynt. Vi er imponert av over alle de fine julekransene som dukker opp på Instagram. Klart du kan lage en du også! Det er fint å få litt hjelp underveis, la deg inspirere av influenseren Moseplassen. Der finner du mange nydelige kranser du kan lage selv – og kanskje en du kan gi bort i gave?

Bildet er tatt av Stefan Schweihofer fra Pixabay.

Lag en spilleliste med juleslagere på Spotify eller samle folk til en quiz med Quizappen.

3. Samle folk til en quiz

Hva med å samles rundt bordet til spennende julenøtter? Dere kan bruke appen Quizappen. Den fungerer som den gode, gamle quizboka – bare med mange tusen spørsmål i lomma. Den har også en egen barnequiz med spørsmål barna mestrer. Kahoot er også et sikkerstikk for å få opp stemninga. Sats på en jule-kahoot, der du lager egne spørsmål de andre kan svare på.

4. Lyst på juleinspirasjon?

Liker du å lage egen pynt og prøve nye fristende oppskrifter? Instagram og Facebook er fylt opp med inspirerende juleideer og lekker mat, konfekter og kaker det kan være morsomt å lage. Finn en konto du synes er inspirerende. Selv elsker vi Facebook-siden Jul – mad, pynt og ideer. For deg som liker gjør-det-selv-prosjekter er dette fråtsing i lekker konfekt og herlige julekaker du kan lage selv.

5. Lag en spilleliste med juleslagere

Få ting er så stemningsskapende og avslappende som en jule-spilleliste i Spotify. Samle låtene som fikk julehjertet til å banke da du vokste opp, og låtene du liker best i dag. Her er noen av våre favoritter: Eva Weel Skrams versjon av Prøysens Romjulsdrøm og Atle Pettersens Tusen julelys med Linnea Dale og sølvguttene og en av låtene av den populære lyrikeren Trygve Skaug. Sammen med barna kan du lage en egen liste med norske julesanger for barn. Vårt beste juletips er Barnas julesanger.