Her et det en gjeng som koser seg i tårnet og anlgget. Det trekker til seg mange ungdommer – ikke bare de som er interessert i fotball eller ski. Målet er å gi et enda bredere aktivitetstilbud. Foto: Ren Røros.

Du kan nesten bli ør av alle planene Røros idrettslag har for utviklingen på det store området de disponerer på Øra. Iderettslaget har gjennomført mye, men mer står for tur. Sykkelanlegget med tårn og bane er blitt kjempepopulært.

– Her var det ingenting for et år siden. Når et det en gjeng som koser seg i tårnet og anlgget. Det trekker til seg mange ungdommer – ikke bare de som er interessert i fotball eller ski. Målet er å gi et enda bredere aktivitetstilbud.

Det sier Dag Harald Bakken som har vært drivkraften for å få i gang anlegget som på fagspråket heter Pumptrack.Han får raskt meg seg gjengen opp i tårnet slik at de kan «hoppe» i det. Hvis de hopper på, eller over, avfall er det Dirtjump.

Oliver er en av de som er her nesten daglig. Han har ikke bare syklet, men også lagt inn arbeidsinnsats for å få anlegget så flott som det framstår i dag.

– Jeg trives her både med jobb og litt risiko. Det er gøy å sykle.

Sondre har fått seg ny sykkel som han er svært stolt av, naturlig nok. Det har blitt noen fall i løypa, og han har blåpmerke å vise fram.

– Det kan gjøre litt vondt med en gang, men dette er verd noen fall inn i mellom. Dette er jo kjempegøy.

Bredere tilbud

Vidar Kojen Grind er styreleder i Røros idrettslag – og også ansatt i Ren Røros Digital. Ren Røros er en av de største sponsorene til idrettslaget. Vidar har styring med de tilbud som er på Øra, og ikke minst drivkraft for de nye.Han nevner i fleng; Kunstgressbane, bordtennisbord, boccia, kubb, stigegolf, frisbeegolf, skøytebane, sandvolleyballbane, ishockeybane, lysløype, snøvolleyballbane, RC-bane, badebrygge, benker. Nye aktivitetselement og et triveligere miljø på Øra, enda mer tilrettelagt enn i dag. Enda mer “artut, utviklende, færr alle”. Øra-prosjektet skal bidra med å snu trenden med at samfunnet blir mindre og mindre aktivt.

– Jeg håper alle kan komme på Øra for å oppleve alt vi har å tilby. Her blomstrer mangfoldet – Øra skal gi et tilbud til alle, tilbud som alle kan mestre. Vi har mange planer, nå gjelder det bare å få plass finansieringen. Jo raskere vi får aktivitetene på plass, jo mer aktivitet vil det skape.

Vidar synes det er utrolig trivelig å se at Øra brukes mer enn før. Han sier det viser at deres prosjekt har lykkes. Barnehager og skoler besøkte området ofte på dagtid, og så kommer “elevene” tilbake ettermiddag og kveld- gjerne med foreldrene.

Røros idrettslag er takknemlig og godt fornøyd med jobben lokale aktører har levert i forbindelse med bygging av sykkelparken. Ønsker spesielt å trekke frem prosjektleder Dag Harald Bakken, Skott maskin og Johan Kjellmark.

Spenning: Det nye tårnet har før til mer spenning i aktivitetene på Øra. Foto: Ren Røros

Spenning: Det nye tårnet har før til mer spenning i aktivitetene på Øra. Foto: Ren Røros

Ren innsats: Ren Røros er en betydelig støttespiller til Røros Idrettslag. Foto Ren Røros

Ren innsats: Ren Røros er en betydelig støttespiller til Røros Idrettslag. Foto: Ren Røros

Ønskelisten

Røros idrettslag har rundt 1300 medlemmer. Vidar Grind ønsker at aktiviteten skal breddes ut. Her er noen av de viktigste prosjektene:

  • Skatepark: Det har lenge vært ønske om et skikkelig skatetilbud i distriktet. Vi ser også hvilke suksess Funäsdalen har ved å tilrettelegge for dette.
  • Multisport ballbinge: Målet er at den blir så attraktiv, at det må bygges en til i 2024 eller 2025. Aktiviteter kan være pickleball, basketball, volleyball, innebandy, ishockey, skøyting, tennis, fotball.
  • Skatebowl: En naturlig utvikling av skatetilbudet som blir bygd i år.
  • Buldrevegg bak tribunen: Det vil gjøre en ellers trist område på Øra mer spennende. Arbeidet er planlagt og planlagt utført sammen med klatreinteresserte i distriktet.
  • Aktiviteter på hjul: Dette er noe som koster mer å få på plass. Men å få på plass dette, og et mer attraktivt parkpreg for Øra, vi gi både Øra og Røros et enormt løft.