Solskinnet: Prosjektsjef Vegard Dragmyrhaug i Kjellmark, daglig leder Inger Lise Bekkos Dahl, elektriker Brigt Erland Engan og Ida Johnsen Moe. Foto: Torgeir Anda/Ren Røros.

Kjellmark og Ren Røros El-service har igjen levert et vellykket prosjekt sammen. Røros videregående skole har fått bygget nytt og pusset opp gammelt areal på til sammen 650 kvadratmeter, rundt halvparten av dette er nybygg.

Det mest spennende bygget er et helt nytt skinnhus, trolig det eneste som finnes på noen videregående skole i landet. Bildet viser at sola skinner sterkt på skinnhuset som rommer lokaler for å bearbeide skinn. Dette er sterkt knyttet til reindrift og samisk kultur.

Bil og frisør

Det er også nye arealer for transportfag (TRL-hall) og et nytt tilbygg til undervisningsarealer og kontorarbeidsplasser. Det har også vært en ombygging fra et stort undervisningsareal til flere mindre undervisningsrom. Videre ombygging fra fra frisørsalong til kjøkken og ny garderobe og ombygging av grupperom.

Savner elektrofag

Det er mange linjetilbud på den videregående skolen, men daglig leder i El-service Inger Lise Bekkos sier at det dessverre ikke er en linje for elektrofag. Det er den kompetansen hun har behov for. De som vil ha det må til Tynset.

Totalentreprisen for prosjektet er 33 millioner kroner; El-service har et engasjement på drøyt to millioner kroner. Arbeidet er nå ferdig, og de nye byggene kan tas i bruk.

Mange hensyn

Den største utfordringen har vært at skolen er i bruk , samtidig som arbeidet skal gjøres.

«Vi må ta hensyn både til elever og lærere. Det er ikke å unngå at det blir noe støy når vi bygger», sier Vegard Dragmyrhaug, som har vært prosjektsjef for Kjellmark.

Fra Ren Røros El-service er det Brigt Erland Engan som har ledet arbeid. Han har også hatt med seg Ida Johnsen Moe.

Profesjonelle

«Nå venter vi bare på mønsåskanne», sier Ida Johnsen Moe med et smil.

Det skal vi ordne sier Kjellmarks mann; «Det fortjener de flinke folkene vi har hatt fra El-service».

Han nikker mot den daglige lederen;

«Vi vet at det er flinke folk i El-service – skikkelig profesjonelle. Det er fra tilbud til utførelse – og sikkert også når det skal feires. Vi har en god tone som er viktig for å «levere varen» og ha de fint på jobben hver eneste dag. Det er profesjonelt fra tilbud til den siste stikkkontakten. Ren Røros er en solid aktør.

Proffe: Vi vet at det er flinke folk i El-service - skikkelig profesjonell, sier Vegard Dragmyrhaug. Foto: Torgeir Anda/Ren Røros

Proffe: Vi vet at det er flinke folk i El-service – skikkelig profesjonell, sier Vegard Dragmyrhaug. Foto: Torgeir Anda/Ren Røros.

Samarbeid; Det har vært et utrolig bra samarbeid i prosjektet, sier Brigt Engan. Foto: Torgeir Anda/Ren Røros

Samarbeid: Det har vært et utrolig bra samarbeid i prosjektet, sier Brigt Engan. Foto: Torgeir Anda/Ren Røros.

Fest: Nå venter vi bare på mønsåskanne», sier Ida Johnsen Moe. Foto: Torgeir Anda/Ren Røros

Fest: Nå venter vi bare på mønsåskanne, sier Ida Johnsen Moe. Foto: Torgeir Anda/Ren Røros.

Spennende nytt

Brigt Erland Engan følger opp med å si at det har vært et utrolig bra samarbeid i prosjektet.

«Det er selvfølgelig mye armer og bein når vi har folk rundt oss, og også når noe er gammelt og noe er helt nytt. Alt har likevel vært på stell, og vi har snakket godt sammen for å løse de utfordringene som har dukket opp.»

Inger Lise Bekkos Dahl sier det har vært et fint prosjekt å jobbe med. De fire er alle enig om at det å bygge skinnhuset har vært det artigste;

«Det er jo noe nytt som vi aldri har gjort før – og vi liker slike utfordringer.»