I år fyller festspillene 25 år - det er fine fire dager med alt fra kirkekonserter til festspill på pub. Maleri: Marius Amdam: Ziiren, olje på lerret.

Det er igjen klart for Vinterfestspill i Bergstaden. I år fyller Festspillene 25 år, og feirer med et enestående program satt sammen av deres nye kunstnerisk leder, Sonoko Miriam Welde. Det er fine fire dager med alt fra kirkekonserter til festspill på pub.

Bjørn Nessjø, direktør for Vinterfestspill i Bergstaden, kan fortelle om over 20 konsertopplevelser fra festspillpub med Gjermund Larsen Trio, Stian Carstensen og Jovan Pavlovic, via en humoristisk vandrekonsert lørdag formiddag og solrenningskonsert med Herborg Kråkevik søndag morgen, til storstilte kirkekonserter med fremragende nasjonale og internasjonale musikere, deriblant Janine Jansen, i Røros kirke.

– Det er en unik opplevelse å få med seg Vinterfestspill i Bergstaden, hvor alt er midt i hjertet av verdensarven Røros. Du får se Røros på sitt vakreste om vinteren, du kan velge og vrake blant restauranter med kortreist og smakfull mat, og du kan ha fantastiske musikkopplevelser med nasjonale og internasjonale artister, sier Nessjø.

Festspilldirektør Bjørn Nessjø. Foto: Vinterfestspill i Bergstaden

Festspilldirektør Bjørn Nessjø. Foto: Vinterfestspill i Bergstaden.

For alle

Vinterfestspill arrangerer gratis skolekonserter og gratis lunsjkonserter på Øverhagaen bo- og velferdssenter. Lunsjkonsertene er åpne, slik at også pårørende og andre i lokalsamfunnet kan komme. Det er også konserter «MiniViB» for barnehagebarn i samarbeider med kulturskolene. Tanken er at du må få kulturopplevelser, deriblant klassisk musikk, som barn. Møter du ikke kultur som barn og unge, forblir de muligvis borte for alltid.

– Det er kanskje noen som tror at det er musikken som er Vinterfestspill i Bergstadens suksessfaktor, men den kan man kan høre over hele verden. Suksessfaktoren er møtet mellom stedet, publikum og musikken. Vi må gi publikum tid og rom til å kose seg, gjerne med mat og drikke. De må ha tid til å fordøye og dele opplevelsen med andre mellom slagene. Du vet, kulturen er ikke bare noe å leve av, men for, sier Bjørn Nessjø.

Lyser opp

Ren Røros er stolt over å være en viktig sponsor for Vinterfestspill. Det er et arrangement som bekrefter at det sterke kulturtilbudet på Røros forener det lokale med det nasjonale og internasjonale. De intime konsertopplevelsene, og den glødende formidlingsglede, er helt spesiell.

Vinterfestspill i Bergstaden er en trygg samarbeidspartner for Ren Røros. Vi har slagordet «Ren Røros lyser opp i mørket». Vinterfestspill er på mange måter inngangen til våren og lysere tider, den femte årstiden.

Best sammen

Ren Røros støtter arrangement og tiltak som skaper verdier for lokalsamfunnet, og da er det noe mer enn penger det dreier seg om. Vinterfestspill i Bergstaden er en viktig ressurs i lokalsamfunnet på Røros og i regionen.

– Vi er avhengige av gode, lokale samarbeidspartnere. Vi er best sammen, sier Bjørn Nessjø.

-Våre støttespillere, som Ren Røros, gir en fantastisk opplevelse for lokalbefolkning, hyttefolk og tilreisende gjester. Samarbeidet gjør det umulige mulig. Vi får fire frydefulle dager med nasjonale og internasjonale stjernemusikere. Alt dette med den unike rammen som verdensarven tilbyr.

Du kan lese mer om Vinterfestspill i Bergstaden på nettsiden deres og finner hele programmet her.