Vår fest: det blir vinterfest med vårlige toner og tulipaner i Bergstadens Ziir. Gospel på fredag blir et høydepunkt. Foto: Ole Wuttudal.

Det er igjen klart for Vinterfestspill på Røros. Når Bergstadens Ziir med sitt spektakulære kirkerom åpner seg, er det ikke bare vårlige blomster, men også strålende global gospel. Vi kan velge våre egne høydepunkt, men dette er i alle fall ett av disse.

Ren Røros er stolt over å være en viktig sponsor for Vinterfestspill i Bergstaden. Det er et arrangement som bekrefter at det sterke kulturtilbudet på Røros forener det lokale med det nasjonale og internasjonale. De intime konsertopplevelsene og den glødende formidlergleden kjennes på kroppen. Kontrastene i et variert program innbyr til lek. Konsertpausene brukes til kortreiste matopplevelser og gode menneskemøter.

Tradisjon og fornyelse

Vinterfestspill i Bergstaden er en årlig kammermusikkfestival i hjertet av verdensarven Røros bergstad og Circumferensen. Her møter fremragende nasjonale og internasjonale musikere et entusiastisk publikum. Det har en lang tradisjon, men er samtidig alltid på jakt etter fornyelse. Noe vil vi kjenne igjen, men noe nytt skal også utfordre oss.

Ren Røros støtter arrangement og tiltak som skaper verdier for lokalsamfunnet, og da er det noe mer enn penger det dreier seg om. Vinterfestspill i Bergstaden er en viktig ressurs i lokalsamfunnet på Røros og i regionen. Eksempel på det er konserten MiniViB, som er et tilbud til de aller minste barna. Det er gratis skolekonsert for barn på mellomtrinnet på Røros skole, og gratis lunsjkonsert på Øverhagaen bo, – helse- og velferdssenter.

Fem dager til ende

Vinterfestpillene starter på onsdag kveld med offisiell åpning av Valgerd Svarstad Haugland. Det settes punktum på søndag etter 26 ulike konserter og arrangement med rundt 50 musikere fra hele verden. Det er blant annet to store kor med bare lokale amatørsangere. Bergstadkoret deltar på Kølfogden, og et stort gospelkor med amatørsangere for hele regionen deltar på konserten Gospel i Ziiren. Totalt er dette rundt 100 lokale sangere som står på scenen under årets festival.

Fyrverkeri

Konserten «Gospel i Ziiren» blir et fyrverkeri av en konsert. Fredag 17. mars blir det gospelkonsert med de amerikanske verdensstjernene Angela Clemmons, Vaneese Thomas og Darryl Tookes i Røros kirke. Med seg har de et band under ledelse av Rob Mounsey, og et helt nytt og stort gospelkor satt sammen bare for denne anledningen. Dette blir mektig! Vinterfestspill i Bergstaden håper prosjektet med Gospelkoret vil spre musikkglede og engasjement til mange. Både alle som deltar, og publikum i det vi vet vil bli en fullsatt kirke. Det kan bli en opplevelse for historiebøkene.

Et annet «fyrverkeri» blir det lørdag 18. mars. Da er det publikumsfavoritten KammersKommers under Vinterfestspill i Bergstaden. Her kan du oppleve morgenfrisk feststemning i fire ulike drakter. KammersKommers er en vandring mellom fire konserter i fire ulike lokaler.

Ren Røros er en aktiv støttespiller for idrett, kultur og folkehelse. Vi bidrar med sponsormidler som skaper varige verdier lokalt. Vi er stolt over å være med på Vinterfestspill i Bergstaden.