Raskt og stabilt bredbånd betyr mye for menneskene og arbeidsplassene i distriktet. Derfor er utbyggingen av fiberbredbånd i full gang i bl.a. Dalsbygda. Foto: Ren Røros Frontal / Kurt Näslund.

Raskt og stabilt bredbånd betyr mye for menneskene og arbeidsplassene i distriktet. Derfor er utbyggingen av fiberbredbåndFiber gir det mest stabile bredbåndet. Fiber har så godt som ubegrenset kapasitet, og hastigheten på nedlasting og opplasting er den samme. Er du usikker på hva slags teknologi du har på bredbåndet ditt hjemme, kan du spørre oss. i full gang i bl.a. Dalsbygda.

Ren Røros Digital er i full gang med å grave plastrør i utbyggingsområdet i Dalsbygda. Plastrørene er tomme, og etter at de er gravd ned, blåses fiberkabelen inn i rørene. Fortsatt gjenstår det mye graving, og entreprenøren fortsetter arbeidet utover høsten og vinteren, så lenge snøen og telen tillater det.

Vi graver fram til tomtegrensa di. Derfra og inn til husveggen må du selv sørge for at det blir lagt rør.

Du kan grave selv eller leie en entreprenør til jobben. Vi legger igjen en kveil med rør hos deg, men det haster ikke med å få gravd den ned før vinteren.

Når plastrørene er gravd ned, skal fiberen blåses gjennom plastrøret og bort til huset ditt. Selve fiberen er en tynn kabel med glasskjerne, og den føres gjennom rørene ved hjelp av lufttrykk fra en blåsemaskin. Deretter skal fiberkabelen kobles til en installasjon i hvert enkelt hus.

Alt dette er en tidkrevende prosess. Målet er at alle installasjoner i Dalsbygda skal være ferdige innen utgangen av 2021. Du hører fra oss når vi er klare til å montere hjemme hos deg.

Stadig flere i regionen vår får fiberbredbånd. Foto: Tom Gustavsen Why?

For at du skal få fiberbredbånd installert hjemme hos deg må fiberen blåses gjennom plastrøret og bort til huset ditt. Her ser du ansatte på Ren Røros El-service som blåser fiber. Klikk på bildet over for å starte filmen. Film: Ren Røros Frontal.

Fleksibel arbeidsplass

Bor du i utbyggingsområdet for fiber i Dalsbygda og har du ikke bestilt fiber? Det er ennå ikke for sent.

Ring til oss på 72 41 48 60.
Vi er klare til å hjelpe deg.

Takket være god dugnadsånd får Dalsbygda fiberFiber gir det mest stabile bredbåndet. Fiber har så godt som ubegrenset kapasitet, og hastigheten på nedlasting og opplasting er den samme. Er du usikker på hva slags teknologi du har på bredbåndet ditt hjemme, kan du spørre oss. fra Ren Røros Digital. I løpet av 2021 får bygdefolket et bredbånd for framtida. Her er filmen fra da dalsbygdingene mobiliserte.