Raskt og stabilt bredbånd betyr mye for menneskene og arbeidsplassene i distriktet. Derfor er utbyggingen av fiberbredbånd i full gang i bl.a. Dalsbygda. Foto: Ren Røros Frontal / Kurt Näslund.

Raskt og stabilt bredbånd betyr mye for menneskene og arbeidsplassene i distriktet. Derfor er utbyggingen av fiberbredbånd i full gang i bl.a. Dalsbygda. Fiber gir det mest stabile bredbåndet. Fiber har så godt som ubegrenset kapasitet, og hastigheten på nedlasting og opplasting er den samme. Er du usikker på hva slags teknologi du har på bredbåndet ditt hjemme, kan du spørre oss.

Nå som vinteren er over, er Ren Røros Digital godt i gang igjen med fiberutbyggingen i Dalsbygda. Utbyggingen er i rute, og det blir stor aktivitet gjennom hele sommeren til vi er ferdige med gravearbeidet. Vi vil være ferdig med montering inne hos hver enkelt innen utgangen av 2021.

Vi graver tomme plastrør fram til tomtegrensa di. Derfra og inn til husveggen må du selv sørge for at det blir lagt rør. Du kan grave selv eller leie en entreprenør til jobben. Vi legger igjen en kveil med rør hos deg. Har du behov for lengre rør, tar du bare direkte kontakt med Kenny hos Ramlos AS på tlf. 481 93 672.

Så snart du har fått fiberrør til tomtegrensa, er det viktig at du graver ned og fører røret bort til husveggen din, slik at det er klart når vi kommer for å blåse fiberen gjennom røret og inn til huset.
Les mer om hvordan du skal grave på siden Ofte stilte spørsmål om graving.

Du kan grave selv eller bruke entreprenør til jobben. Vår entreprenør har et tilbud til alle innenfor utbyggingsområdet. Du finner mer informasjon og mulighet for å bestille graving her »
Når plastrørene er gravd ned, blåser vi fiberen gjennom plastrøret og bort til huset ditt. Fiberen er en tynn kabel med glasskjerne, og den føres gjennom rørene ved hjelp av lufttrykk fra en blåsemaskin. Deretter kobler vi fiberkabelen til en installasjon i hvert enkelt hus.

Alt dette er en tidkrevende prosess. Utbyggingsprosjektet er i rute og vil bli fullført i henhold til planen. Alle installasjoner i Dalsbygda blir ferdigstilt innen utgangen av 2021. Du hører fra oss når vi er klare til å montere hjemme hos deg. Oppkoblingene starter i oktober, og du vil mota en SMS når det er din tur.

I områdene der vi er ferdig med alt entreprenørarbeid, gjenstår det noe opprydding. Dette arbeidet tar vi fatt på etter hvert som bakken tørker og forholdene tillater det. Hvis du mener det er noe som haster, må du gjerne ta kontakt med oss så prioriteter vi det.

Viktig å vite

  • Nå graver vi plastrør til tomtegrensen til deg som bor i Dalsbygda.
  • Du må sørge for at plastrøret graves ned videre bort til huset ditt så snart som mulig.
  • I august kommer vi og blåser fiberkabel i plastrørene og inn til deg, da må røret være gravd ned helt inntil husveggen.

For at du skal få fiberbredbånd installert hjemme hos deg må fiberen blåses gjennom plastrøret og bort til huset ditt. Her ser du ansatte på Ren Røros El-service som blåser fiber. Klikk på bildet over for å starte filmen. Film: Ren Røros Frontal.

Fleksibel arbeidsplass

Lurer du på noe?
Du kan også ringe til oss på telefon 72 41 48 60 mellom kl. 08.00–16.00, eller sende en e-post til cbfg.qvtvgny@eraebebf.ab

Vi er her for å hjelpe deg!