Datatrafikken ut og inn av husene våre øker stadig, og den øker kraftig. Vi bruker mer tid på å streame underholdning, og Internett har blitt en så vanlig del av hverdagen at vi knapt tenker over det. Foto: Ren Røros Frontal / Kurt Näslund.

Hva er egentlig fiber? Og hva er forskjellen på fiber og den Internett-forbindelsen du har hatt hittil?

Hittil har Internett-signalene kommet inn til huset ditt som elektriske signaler via en ledning laget av kobber eller som radiosignaler. Disse løsningene har noen begrensninger når det gjelder hastighet og kapasitet sammenlignet med fiber.

Fiberkabelen er laget av plast og har en kjerne i glass. Signalene i en fiberkabel sendes via lys – med lysets hastighet. Det betyr at fiber så å si har uendelig kapasitet, og kan overføre enormt store mengder data i mye høyere hastighet enn det vi kjenner fra tradisjonelt bredbånd. Fiber er raskere enn noe annet og er derfor en fremtidsrettet Internett-forbindelse.

Tilgangen til Internett er kritisk infrastruktur for bedrifter og offentlige myndigheter, men også for private husstander. Men hvorfor trenger vi fiber?

For at du skal få fiberbredbånd installert hjemme hos deg må fiberen blåses gjennom plastrøret og bort til huset ditt. Her ser du ansatte på Ren Røros El-service som blåser fiber. Klikk på bildet over for å starte filmen. Film: Ren Røros Frontal.

I fremtiden vil kapasitet og hastighet bli stadig viktigere. Når du velger fiber, får du en rask, trygg og fremtidsrettet Internett-forbindelse. Alle i husstanden kan se på serier og film, delta i video-møter eller webinar, levere skoleoppgaver og game på nett. Samtidig. Kapasiteten på forbindelsen begrenser verken dine eller andres muligheter.

Datatrafikken ut og inn av husene våre øker stadig, og den øker kraftig. Internett har blitt en så vanlig del av hverdagen at vi knapt tenker over det. Hvor ofte gjør du et søk for å finne en oppskrift når du skal lage middag eller bake en kake? Samtidig bruker vi mer tid på å streame underholdning som serier og filmer, og flere og flere maskiner og små og store dingser i hjemmet kobles til Internett.

Med fiberbredbånd er du garantert klar for disse utfordringene i dag og i fremtiden.

Har du ikke fått bestilt fiber enda?

Vi er her for å hjelpe deg, ikke nøl med å ta kontakt med oss:

Ren Røros Digital as
Tlf.: 72 41 48 60
E-post: cbfg.qvtvgny@eraebebf.ab

Foto: Tom Gustavsen